[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]

..
دریافت اطلاعات پایگاه
..
:: 8، شماره 1 - ( فصلنامه نظریه های اقتصاد مالی،دوره هشتم،شماره اول، بهار 1402 1402 ) ::
جلد 8 شماره 1 صفحات 78-54 برگشت به فهرست نسخه ها
وحید بخردی نسب ، احسان کمالی* ، خدیجه ابراهیمی کهریزسنگی
دکتری حسابداری، استادیارگروه حسابداری، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
چکیده:   (796 مشاهده)
هدف از پژوهش حاضر بررسی قدرت توضیحی اطلاعات حسابداری مالی با استفاده از الگوی­های خطی و غیرخطی در پیش ­بینی رشد اقتصادی است. پژوهش حاضر اقدام به مقایسه پیش ­بینی رشد اقتصادی با استفاده از رگرسیون دو مرحله­ای فاما-مکبث در قالب الگوی خطی و شبکه­های عصبی مبتنی بر الگوریتم ژنتیک و الگوریتم پرواز پرندگان در قالب الگوی غیرخطی نموده است. جامعه ­آماری این پژوهش شامل کلیه شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس اوراق بهادار تهران می­ باشد. بازه­زمانی انجام پژوهش سال­های 1384 تا 1397 است. روش اجرای پژوهش در الگوی خطی مبتنی بر داده­ های ترکیبی است که با تکنیک­ رگرسیون دو مرحله­ ای فاما-مک­بث و رویکرد مجموع پنجره‌‌‌های­ زمانی­ غلتان و رگرسیون ­آریما، اقدام به پیش ­بینی نرخ رشد­اقتصادی می ­نماید. سپس در الگوی غیرخطی در قالب داده­ های آموزش و داده ­های آزمون در شبکه­ های عصبی مبتنی بر الگوریتم ژنتیک و الگوریتم پرواز پرندگان اقدام به مقایسه با الگوی خطی رگرسیون دو مرحله ­ای فاما-مکبث شده است. شواهد نشان داد که الگوی­های خطی رگرسیون دو مرحله­ای فاما-مکبث قدرت توضیح بالاتری در پیش ­بینی نرخ رشد اقتصادی نسبت به الگوهای غیرخطی شبکه ­های عصبی مبتنی بر الگوریتم ژنتیک و الگوریتم پرواز پرندگان دارد و دلیل مناسبی برای تایید اطلاعات حسابداری مالی در نظریه حسابداری کلان است. نتایج در تصریح مدل سه عاملی فاما و فرنچ به مدل چهار عاملی پیشنهادی پژوهش حاضر، فرصت کسب سرمایه­ گذاری آتی را به پیشنهاد تئوری­Q افزایش داد. و ارتباط تنگانگی با اقتصاد آینده دارد. عامل مدیریت ، به صورت مثبت و عامل عملکرد به طور صورت منفی، اقتصاد آینده را پیش ­بینی می­کند.

واژه‌های کلیدی: رگرسیون دو مرحله‌ای فاما-مکبث، شبکه‌عصبی، الگوریتم ژنتیک، الگوریتم پرواز پرندگان، رشد اقتصادی.
متن کامل [PDF 1231 kb]   (117 دریافت)
اطلاع رسانی: پژوهشي | موضوع مقاله: اقتصاد کلان مالی
دریافت: 1399/8/19 | پذیرش: 1400/1/17 | انتشار: 1401/11/26

نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

Download citation:
Send citation to:

Bekhradi Nasab V, Kamali E, Ebrahimi kahrizsangi K. Investigating the Explanatory Power of Accounting Information using Linear and Nonlinear Models in Predicting Economic Growth. TFI 2023; 8 (1) :54-78
URL: http://tfe.raja.ac.ir/article-1-75-fa.html

بخردی نسب وحید، کمالی احسان، ابراهیمی کهریزسنگی خدیجه. بررسی قدرت توضیحی اطلاعات حسابداری با استفاده از الگوهای خطی و غیرخطی در پیش-بینی رشد اقتصادی. نظریه های اقتصاد مالی. 1402; 8 (1) :54-78

URL: http://tfe.raja.ac.ir/article-1-75-fa.html

بازنشر اطلاعات
8، شماره 1 - ( فصلنامه نظریه های اقتصاد مالی،دوره هشتم،شماره اول، بهار 1402 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها