[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]

..
دریافت اطلاعات پایگاه
..
:: 1، شماره 1 - ( فصلنامه نظریه های اقتصاد مالی ، سال اول،شماره اول،بهار1395 1395 ) ::
جلد 1 شماره 1 صفحات 134-107 برگشت به فهرست نسخه ها
رضا طالبلو ، فاطمه حمیدی*
چکیده:   (925 مشاهده)
هدف این مطالعه بررسی عوامل تأثیرگذار بر بازده دارایی ­ها بخصوص ریسک نقد شوندگی است. در مقاله حاضر با توجه به اهمیت رابطه بین ریسک و ارزش سهام، الگو­های قیمت­ گذاری دارایی­ های سرمایه­ ای استاندارد و قیمت­ گذاری دارایی­ های سرمایه­ ای تعدیل‌شده به منظور بررسی تأثیر ریسک نقد شوندگی بر بازده سهام برای دوره زمانی 1385 تا 1392 در بورس اوراق بهادار تهران مورد آزمون قرار گرفت.  برای این منظور ریسک نقد شوندگی به سه جزء تجزیه شد و سپس اثر هر یک از این جنبه ­های ریسک نقد شوندگی بر بازده سهام­ های منتخب بررسی گردید. نتایج نشان می­ دهد که ضریب تعیین مدل قیمت­ گذاری دارایی­ های سرمایه­ ای تعدیل‌شده بیشتر از مدل قیمت­ گذاری دارایی­ های سرمایه­ ای استاندارد است. در این الگو 1β نشان­ دهنده تأثیر کوواریانس بین ریسک نقد شوندگی سهام با ریسک نقد شوندگی بازار بر بازده مورد انتظار سهم است. ضریب 2β، نشان‌دهنده اثر کواریانس بین بازده ورقه بهادار و عدم نقد شوندگی بازار بر بازده مورد انتظار سهم می­باشد و 3β نشان­دهنده­ی ارتباط بین کوواریانس عدم نقد شوندگی ورقه بهادار با بازده بازار بر بازده مورد انتظار سهم است. نتایج این مقاله حاکی از معنادار بودن ریسک­های 1β و 3β است که ضرایب تخمین زده‌شده آن‌ها به ترتیب برابر 57/10 و 94/3- هستند و نشان‌دهنده بزرگ‌تر بودن تأثیر 1β نسبت به 3β است.

واژه‌های کلیدی: نقد شوندگی، ریسک نقد شوندگی، الگوی قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای.
متن کامل [PDF 2921 kb]   (262 دریافت)
اطلاع رسانی: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/6/8 | پذیرش: 1394/8/8 | انتشار: 1395/1/1

نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

Download citation:
Send citation to:

Talebloo R, Hamidi F. Testing Asset Pricing Model with Emphasis on Liquidity Risk in Tehran Stock Exchange. TFI 2016; 1 (1) :107-134
URL: http://tfe.raja.ac.ir/article-1-57-fa.html

طالبلو رضا، حمیدی فاطمه. آزمون الگوی قیمت گذاری دارایی با تأکید بر ریسک نقد شوندگی در بورس اوراق بهادار تهران. نظریه های اقتصاد مالی. 1395; 1 (1) :107-134

URL: http://tfe.raja.ac.ir/article-1-57-fa.html

بازنشر اطلاعات
1، شماره 1 - ( فصلنامه نظریه های اقتصاد مالی ، سال اول،شماره اول،بهار1395 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها